Normal_zwanger__zwangerschap

Het opeten van de placenta na de bevalling verbetert de hormoonspiegel, stemming of vermoeidheid niet. De uitkomst van dit nieuwe Amerikaanse onderzoek spreekt eerdere berichten over de gezondheidsvoordelen van het opeten van de placenta tegen. De Chinese geneeskunde beveelt het vrouwen zelfs aan om de placenta te eten na de bevalling om zo sneller te herstellen. Dit melden Metro en NU.nl. 

Aan het onderzoek deden 27 nieuwe moeders mee, waarvan de helft dagelijks een pil slikte met een stukje eigen placenta en de andere helft kreeg een placebo om in te slikken. Het onderzoek duurde drie weken en gedurende deze weken werd de hormoonspiegel gemeten, evenals de gemoedstoestand en de vermoeidheid.

Geen enkel kwaaltje leek opgelost door het eten van placenta. Maar, zegt hoofonderzoeker Sharon Young, om het effect van het eten van een placenta definitief vast te stellen is meer onderzoek nodig. Dit onderzoek duidt voorlopig aan dat er geen aanwijzingen zijn gevonden dat een placenta eten gezondheidsvoordelen oplevert. 

Door: Redactie Nationale Zorggids