Normal_bevalling

Door een groot tekort aan kinderartsen op de kraam- en kinderafdeling van het Scheper Ziekenhuis in Emmen, kunnen vrouwen daar de komende tijd niet bevallen. De twee afdelingen zijn vanaf maandag 11 december tijdelijk gesloten. Hoe lang de deuren van de afdelingen dicht blijven is niet bekend. De twee andere ziekenhuizen (Stadskanaal en Hoogeveen), die ook onderdeel zijn van de Treant Zorggroep, blijven open en vangen de patiënten uit Emmen op. Dat melden NOS en Telegraaf. 

Kinderartsen zijn niet altijd nodig bij een bevalling, maar zij moeten meteen oproepbaar zijn als daar noodzaak toe is.Sinds twee kinderartsen met pensioen zijn gegaan, zijn er in Emmen onvoldoende kinderartsen. De artsen die er nog wel waren, zitten nu door de hoge werkdruk ziek thuis. 

“Als drie mensen het werk van vijf gaan doen, gaat dat een tijdje goed, maar niet lang”, legt een woordvoerder uit. Het ziekenhuis vindt het ontzettend vervelend dat zwangere vrouwen in Emmen er niet kunnen bevallen, maar is blij de ziekenhuizen in Hoogeveen en Stadskanaal de druk willen opvangen.

Ziekenhuispersoneel is het naar verluidt niet eens met de beslissing van de raad van bestuur om de afdelingen voorlopig te sluiten. Zij zeggen dat de aangedragen oplossingen worden genegeerd. Werknemers vrezen ook voor de gevolgen van de sluiting. Het Scheper Ziekenhuis lijdt al jaren verlies en de vrees is dat het ziekenhuis ontmanteld wordt. Ook de gemeente Emmen ziet de sluiting niet zitten en noemt het zeer gewenst dat er zo snel mogelijk nieuwe kinderartsen komen.

Door: Redactie Nationale Zorggids