Normal_baby_eten

Babyvoeding van Kruidvat kan besmet zijn met salmonella. Kruidvat haalt daarom uit voorzorg babyvoeding Kruidvat Extra Care H.A.1 en Kruidvat opvolgmelk Extra Care H.A.2 uit de schappen. Dit meldt Metronieuws.

Op de Facebookpagina van de drogeristerij valt te lezen: “Uit voorzorg stopt Kruidvat met de verkoop van de zuigelingenvoeding Kruidvat Extra Care H.A. 1 en Kruidvat opvolgmelk Extra Care H.A. 2. Deze producten werden vanaf juni 2017 verkocht. Als je in het bezit bent van babymelk met één van de onderstaande streepjescodes (zie onderzijde verpakking), gebruik deze dan niet. Kruidvat Extra Care H.A. 1 (0-6 maanden) 8717333139667 en Kruidvat Extra Care H.A. 2 (6- 12 maanden) 8717333139674."

Klanten die bovenstaande babyvoeding hebben gekocht, kunnen de producten terugbrengen naar de winkel. Het volledige aankoopbedrag wordt dan vergoed.

Reden voor de terugroepactie is een salmonellabesmetting op de productielocatie in Frankrijk, waar één van de grondstoffen wordt geproduceerd.  In de overige varianten eigen merk babymelk wordt de betreffende grondstof niet gebruikt. Salmonella is een bacterie die bij besmetting kan leiden tot diarree, waarbij uitdroging het grootste risico vormt.

Door: Redactie Nationale Zorggids