Normal_zwangerschapstest_pregnancy_test_result_wiki_-c_

Vanaf april 2018 zal een groep van 400 stellen een anticonceptiegel gaan testen die het testosterongehalte in het mannenlichaam niet verlaagd. Hierdoor zullen bijwerkingen zoals gewichtstoename, acne en en een lager libido niet optreden. De stellen die deelnemen aan het onderzoek komen uit verschillende landen, waaronder Italië, Chili, Kenia en Zweden. Dit meldt NU.nl.

De mannen smeren iedere dag een speciale gel op hun bovenarm en schouder. Deze anticonceptiegel zorgt er voor dat de productie van zaadcellen flink omlaag gaat, waardoor zwangerschap voorkomen kan worden. De gel bevat progestageen en synthetische testosteron. Een gebrek aan testosteron kan leiden tot verslechtering van de botdichtheid, minder aanmaak van beenmerg en minder groei in de spieren. Deze gel, die het testosterongehalte van de man niet aantast, zal niet leiden tot deze bijwerkingen.

De hoeveelheid zaadcellen van de mannen zal worden bijgehouden tijdens de duur van het onderzoek. Pas als deze is gezakt tot minder dan een miljoen, kan veilig worden gestopt met het gebruik van condooms, de pil en andere vormen van anticonceptie. Tot op heden zijn alleen condooms en sterilisatie opties voor anticonceptie voor mannen.

Door: Redactie Nationale Zorggids