Normal_baby_voetjes

Een Nederlands woord is er niet voor, want het is een nieuw fenomeen dat afkomstig is uit Amerika: de gender reveal party. Een feestje waar het geslacht van het kind in het bijzijn van familie en vrienden wordt bekendgemaakt. Ouders weten het geslacht zelf ook nog niet. Zulke feestjes zijn ook in Nederland steeds populairder. Dat meldt RTL Nieuws. 

Ouders komen bij de verloskundige met de mededeling dat ze het geslacht van het kindje wel willen weten, maar nu nog niet. De verloskundige schrijft het geslacht op en de ouders brengen het briefje in een gesloten envelop naar de bakker. Deze bakt vervolgens iets zoets dat aan de binnenkant blauw of roze gekleurd , zodat het geslacht tijdens het taart snijden op de gender reveal party bekend gemaakt kan worden.

“De genderparty’s en babyshowers worden in de markt gezet vanuit een marketinggedachte. Het initiatief wordt genomen door bedrijven die er baat bij hebben dat er meer spullen worden verkocht. Amerika is altijd een voorloper geweest op commercieel gebied en wij Nederlanders volgende Amerikanen”, zegt marketingexpert Mabel Nummerdor. In Nederland worden steeds minder kindjes geboren en daar wordt op ingespeeld. Een gender reveal party of een babyshower maakt een zwangerschap iets extra speciaals.