Normal_baby_huilbaby_huilen

Baby’s met koliek kunnen waarschijnlijk geholpen worden met een specifiek probioticum. Tenminste, dat stellen Amerikaanse kinderartsen. Kleine kinderen met een koliek stoppen bijna niet met huilen, maar een oplossing ervoor was tot nu toe niet voorhanden. De gevonden probioticum lijkt het huilen enigszins tegen te houden en helpt de allerjongsten doordrinken. Dat meldt Ouders van Nu. 

De Amerikaanse wetenschapper gaven 174 baby’s met koliek een speciaal probioticum genaamd Lactobacillus reuteri DSM1793. Niet alle kinderen reageerden erop, maar toch zeker zestig procent van de kinderen voelde zich na twee weken beter. Dat percentage verhoogde met 15 procent na drie weken.

Voordat het middel verstrekt kan worden, is meer onderzoek nodig. De wetenschappers benadrukken dat zij zich nog slechts in de beginfase van het onderzoek bevinden, maar dat de eerste resultaten veelbelovend zijn. Als dit zo doorgaat en eventueel nog meer baby’s met koliek er baat bij hebben, is de probioticum wellicht over een paar beschikbaar voor iedereen.

Koliek-baby’s huilen hard en veel. De norm voor een koliek bij veel artsen is drie uur lang, minstens drie keer per week en drie weken achter elkaar intensief huilen. Het kindje trekt ook zijn beentjes omhoog en kromt zijn ruggetje. Andere symptomen zijn winderigheid en een opgeblazen buik. De meeste baby’s die er last van hebben zijn vaak slechts enkele weken oud. Na ongeveer vier maanden lijken de problemen meestal te verdwijnen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids