Normal_melk

Het Franse Lactalis roept voor de vierde keer in korte tijd babymelkvoeding terug omdat het gevaar bestaat dat jonge kindjes besmet raken met salmonella. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zouden de Nederlandse Lactalis-producten gewoon veilig moeten zijn, maar toch worden ze ook hier uit de schappen gehaald. Dat gebeurt eveneens in 82 andere landen. Dat meldt NOS. 

Het gaat om in totaal 12 miljoen babymelkverpakkingen die nu preventief worden teruggeroepen. In december hadden 35 Franse baby’s een salmonellavergiftiging opgelopen na het drinken van Lactalis babymelk. Ook kwamen er meldingen uit Spanje en Griekenland. Daarom haalde Kruidvat vorige maand alle babyvoeding van het merk weg uit de winkels.

De multinational vermoedt dat salmonella in de voeding terecht is gekomen, nadat begin 2017 werkzaamheden waren uitgevoerd in één fabriek. In Frankrijk ging het vorige maand helaas niet helemaal goed en werden ondanks de terugroepactie alsnog ruim tweeduizend verpakking verkocht.

Door: Redactie Nationale  Zorggids