Normal_rss_entry-119961

Een app die als voorbehoedsmiddel zou moeten dienen, Natural Cycles, lijkt niet goed te werken. Een Zweeds ziekenhuis beweert dat tientallen vrouwen die de app hebben gebruikt toch zwanger zijn geworden. Natural Cycles geeft op basis van lichaamstemperatuur dagelijks aan of een vrouw vruchtbaar is of niet.

De abortuskliniek van het ziekenhuis Södersjukhuset in Stockholm signaleerde de ongewenste zwangerschappen van Natural Cycles-adepten. Na enig turven kwamen medewerkers op minstens 37 gevallen waarin de anticonceptie-app het liet afweten. Het ziekenhuis heeft de Zweedse autoriteit voor medische producten hierover ingelicht.

De app heeft een CE-markering en is dus goedgekeurd voor verkoop in de Europese Unie. De app wordt dus niet alleen in Zweden gebruikt, maar ook door Nederlandse vrouwen. Onlangs liet kenniscentrum Rutgers al weten niet achter het concept te staan. “Wij zouden die niet definiëren als anticonceptiemethode. Met deze app weet een vrouw weliswaar wanneer ze vruchtbaar is, maar op die dagen moet ze er dan toch altijd andere anticonceptie naast gebruiken”, zei Rutgers enkele maanden geleden. 

Door: ANP