Normal_zwangerschapstest_pregnancy_test_result_wiki_-c_

De Amsterdamse abortuskliniek van CASA heeft geen doorstart gemaakt, maar er vestigt zich een nieuwe afdeling van Beahuis & Bloemenhovekliniek. Dat betekent dat Amsterdam eindelijk weer een plek heeft waar ongewenst zwangere vrouwen terechtkunnen voor een abortus. De Bloemenhoevekliniek benadrukt dat Stichting Abortuskliniek Amsterdam (SAA) een zelfstandige stichting waarmee het samenwerkt. Dat melden het Parool en NU.nl. 

Het leek er heel even op dat de Amsterdamse vestiging van het failliette CASA een doorstart zou maken, maar dat blijkt nu niet helemaal het geval te zijn. Stichting Abortuskliniek Amsterdam (SAA) neemt het pand over en gaat van daaruit vanaf volgende week maandag zelfstandig vrouwen helpen. Wel is een deel van de inboedel overgenomen en behouden enkele voormalige CASA-personeelsleden hun baan. Vrouwen die nog geen 18 weken zwanger zijn kunnen daar terecht voor een abortus.

Eind vorig jaar werd bekend dat alle vestigingen van CASA wegens faillissement gingen sluiten. De organisatie zou miljoenenclaims niet hebben kunnen opvangen. Deze zouden zijn veroorzaakt door verzekeringsfraude door oud-werknemers. De recherche Zorgfraude van de Inspectie SZW heeft vorige week ook een kantoor van de zorgaanbieder doorzocht. 

Door: Redactie Nationale Zorggids