Normal_zwangerschapstest_pregnancy_test_result_wiki_-c_

Ook in Den Bosch gaat binnenkort een nieuwe abortuskliniek open. Waarschijnlijk opent de kliniek in juni haar deuren. Vrouwen kunnen er niet alleen terecht voor abortuszorg, maar ook voor informatie over en ondersteuning bij anticonceptie, seksueel overdraagbare aandoeningen en bijvoorbeeld preventie. Dat meldt Medisch Contact. 

Initiatiefnemer Sandra Kroeze is al directeur bij de abortuskliniek Stimezo in Zwolle maar wil ook vrouwen in de omgeving van Den Bosch helpen. “Ik wil vrouwen goed helpen en ook wil ik dat er in het centrum door collega-artsen tevens aandacht wordt besteed aan preventie, anticonceptie, seksualiteit, soa’s, menopauze, het hele palet”, zegt Kroeze tegen Medisch Contact.

De abortusklinieken van CASA, waarvan er zeven waren, gingen eind 2017 dicht vanwege failissement. Daarom is de kliniek van Kroeze in Den Bosch des te meer nodig. Hoewel het niet op de planning stond, gaat deze in juni al open. Kroeze wil een gynaecologengroep als achterwacht aanstellen, maar daar moet nog een akkoord over bereikt worden. Als het goed is kan Kroeze dan eind deze maand een aanvraag bij het ministerie van volksgezondheid indienen voor de benodigde vergunning. 

Door: Redactie Nationale Zorggids