Normal_zwanger__zwangerschap

Kledingmerk Noppies heeft speciale zwangerschapskleding op de markt gebracht waarbij de vrouw beschermd wordt tegen straling. In de kleren van Noppies, die de lijn in samenwerking met RADYGO uitbrengt, zit zilver en dat houdt zogezegd de straling van apparaten als smartphones, slimme televisies en routers tegen. Dat meldt RTL Nieuws. 

Of dergelijke kleding echt nut heeft, is nog maar de vraag, zeggen experts. Zo denkt hoogleraar stralingsoncologie Gerard van Rhoon bijvoorbeeld dat de kleding is bedacht voor een probleem dat eigenlijk niet bestaat. Wetenschappers hebben nog niet kunnen aantonen dat huishoudelijke apparaten als routers en mobiele telefoons echt schadelijk zijn voor de eigen gezondheid of die van het ongeboren kind.

Noppies en RADYGO zijn aan de andere kant van mening dat in Nederland nog onvoldoende werk is gemaakt van bescherming tegen straling. “In tegenstelling tot andere landen om ons heen, worden in Nederland nog weinig maatregelen genomen om jonge kinderen beter te beschermen tegen straling. In Frankrijk is bijvoorbeeld al een wet aangenomen die wifi-installaties in crèches verbiedt om kinderen jonger dan drie jaar beter te beschermen tegen elektromagnetische straling”, aldus de organisaties. 

Door: Redactie Nationale Zorggids