Normal_zwanger1

Zwangere stellen die niet zeker weten wie de vader is, kunnen op de Negenmaandenbeurs kennismaken met de  Vaderschapstest. Een test die binnen vier dagen achterhaalt of het kind van de partner van de vrouw is, of van iemand anders. Dat meldt RTL Nieuws. 

Vaderschapstest.nu is een initiatief van Arne Brons. Hij staat deze week op de Negenmaandenbeurs om de test bespreekbaar te maken. Nu zijn er nog veel aanstaande ouders, vooral vrouwen, die zich schamen voor de situatie waarin zij zich bevinden. Daarom doen vrouwen de test veelal alleen met hun minnaar, zodat hun partner niet achter de twijfel over de oorsprong van het kind hoeft te komen.

Nederland kent dergelijke tests nog niet zo goed, omdat ze relatief nieuw zijn. De zorgverzekeraar vergoed zulke onderzoeken ook niet en daarom moeten gebruikers eenmalige 1.249 euro betalen. “Je kunt met de test een weloverwogen beslissing maken over je kind. Als je niet weet wie de vader is, zorgt dit voor stress. Daarnaast heeft ieder kind het recht om te weten wie zijn vader is”, aldus Brons. 

Door: Redactie Nationale Zorggids