Normal_baby_melk_drinken_babyvoeding

Careyn Kraamzorg wordt binnenkort hoogstwaarschijnlijk overgenomen door Naviva Kraamzorg. Het is alleen nog wachten op toestemming van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Autoriteit Consument en Markt (ACM). Indien de overname doorgang vindt, zullen alle medewerkers van Careyn hun baan behouden en worden bestaande afspraken nagekomen. Dat melden Naviva en Skipr. 

Careyn verleent kraamzorg aan gezinnen in Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant. De kraamzorgtak binnen Careyn valt een beetje buiten de boot omdat de zorgorganisatie zich met name richt op ouderen en kwetsbare mensen in de samenleving. Naviva hoopt door de overname een stevigere basis in de kraamsector te krijgen en betere zorg te kunnen verlenen.

Careyn Kraamzorg zal haar naam niet behouden en vanaf de officiële overnamedatum verdergaan als Naviva. Ook Geboortecentrum Origine is onderdeel van de overname, maar deze gaat onder dezelfde naam verder.
Naviva, dat onderdeel is van Zorg van de Zaak, zegt over de overname: “De verdere groei van de kraamzorgtak past in de ambitie van Zorg van de Zaak om haar activiteiten op het gebied van bedrijfszorg, leefstijlzorg en medische zorg te verbreden en haar positie te verstevigen.” Wellicht volgen in de nabije toekomst meerdere overnames. 

Door: Redactie Nationale Zorggids