Normal_zwanger_zwangerschap

Het Bravis Ziekenhuis staat op donderdag 8 maart ,op Internationale Vrouwendag, in de rechtbank. Een hoogzwangere vrouw heeft namelijk een kort geding aangespannen tegen het ziekenhuis omdat haar eigen verloskundige niet bij de bevalling aanwezig mag zijn. Dit omdat de verloskundige niet is aangesloten bij het zorgnetwerk waarmee Bravis samenwerkt. Dat melden onder meer Telegraaf RTL Nieuws en Clara Wichmann.

De vrouw wil haar eigen verloskundige bij de bevalling hebben omdat zij deze vertrouwt en er een langdurige relatie mee heeft opgebouwd. De verloskundige is op de hoogte van de medische geschiedenis van de vrouw die eerder via een keizersnede haar eerste kindje kreeg.

Proefprocessenfonds Clara Wichmann en de Geboortebeweging staan samen met de vrouw in de rechtszaal aankomende vrijdag. “Dit kort geding laat nog eens precies zien wat er mis gaat bij de invoering van integrale geboortezorg in Nederland. In plaats van dat verloskundigen en gynaecologen samenwerken om de zorg voor zwangere vrouwen te verbeteren gaan, wordt de keuzevrijheid van deze vrouwen beperkt en de samenwerking in de zorg bemoeilijkt”, aldus Anniek de Ruijter van Clara Wichmann. Zij denkt dat de vrouw een goede kans heeft om de zaak te winnen.

Door: Redactie Nationale Zorggids