Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

De 24-jarige vader die wordt verdacht van mishandeling van of doodslag op zijn zoontje, zit voorlopig nog achter slot en grendel. De zeven maanden oude baby overleed op 20 november 2017 in het ziekenhuis. Dat meldt Telegraaf. 

De man claimt onschuldig te zijn, maar volgens de rechtbank is er voldoende bewijslast om hem als dader aan te wijzen. “Verdachte was als laatste bij de baby en moeder lag te slapen. Bovendien zou de baby al langer dood zijn dan de verdachte in eerste instantie had gezegd”, aldus de rechter.

Nader onderzoek moet uitwijzen wat de officiële doodsoorzaak van het kindje is. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis met een gescheurde tongriem en een bloeduitstorting onder het hersenvlies.

Beide ouders van de baby werden begeleid door jeugdzorginstelling William Schrikker Groep. Ze waren drugsgebruikers en de verdachte had al een eerdere veroordeling voor huiselijk geweld op zijn naam staan. De baby was ook al eens uit huis geplaatst.

Afgelopen december is de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd gestart met een vooronderzoek naar de dood van de zeven maanden oude baby uit Breda. 

Door: Redactie Nationale Zorggids