Normal_zwanger_zwangerschap_1

De zwangere vrouw die in het Bravis Ziekenhuis wilde bevallen maar daar haar eigen verloskundige niet mocht meebrengen, heeft besloten in een ander ziekenhuis te bevallen. De vrouw uit Middelburg wilde graag de specifieke verloskundige aan haar zijde hebben, maar het Bravis Ziekenhuis weigerde haar. Ze verloor het kort geding om dit aan te vechten. Nu zal zij in een ander ziekenhuis in de regio bevallen. Dit meldt Skipr.

Pauline Doedens, verloskundige van de vrouw, geeft aan dat een ander ziekenhuis in de regio heeft aangeboden de zwangere vrouw te begeleiden bij haar bevalling. Doedens mag daar wel aanwezig zijn. Een gynaecoloog van het ziekenhuis heeft aangeboden de twee vrouwen te helpen, nadat het kort geding verloren was. Echter wordt niet bekend gemaakt in welk ziekenhuis de vrouw nu zal gaan bevallen.

Volgens het Bravis Ziekenhuis is de zwangere vrouw een risicopatiënt, nadat haar eerste kind met een keizersnede ter wereld kwam. Daarbij was ook verloskundige Doedens aanwezig. Het Bravis ziekenhuis werkt alleen samen met het eigen zorgnetwerk van verloskundigen. Echter stelt de zwangere een bijzondere band te hebben opgebouwd met de verloskundige en daarom wil ze Doedens ook bij haar tweede bevalling aanwezig hebben. Dat lijkt nu te lukken door te kiezen voor een ander ziekenhuis.

Door: Redactie Nationale Zorggids