Normal_rss_entry-130022

Rifka Lodeizen kan zich goed vinden in het personage dat ze speelt in de nieuwe KRO-NCRV-serie Exportbaby. Ook zij zou net als Hanna op zoek gaan naar de waarheid achter de adoptieprocedure van haar kind.

“Ik kan me goed voorstellen dat je moederliefde zo ver gaat dat je het beste wilt voor je kind, desnoods ten koste van jezelf”, vertelt Rifka over haar rol. “Het gaat over liefde en moederschap maar specifieker is het een adoptiedrama. Het is best wel een heftig verhaal en heel ingewikkeld.”

Exportbaby gaat over een koppel dat tien jaar geleden een kind heeft geadopteerd uit Oeganda. Als Hanna (Rifka Lodeizen) op een dag een documentaire ziet over kinderhandel herkent ze het weeshuis waar zij en Paul (Stefan de Walle) hun dochtertje destijds hebben opgehaald. Ze besluit op zoek te gaan naar het ware verhaal achter de adoptieprocedure wat consequenties heeft voor haar huwelijk en gezin.

De actrice zou het zelf ook achter de waarheid aangaan als ze in de schoenen van Hanna stond. “Het gaat ook over je kind, dus het is ook een verantwoordelijkheid naar je kind toe, net als het leven.” Maar of je er uiteindelijk iemand een plezier mee doet, betwijfelt Rifka. “Uiteindelijk zijn er alleen maar verliezers.”

Exportbaby is vanaf zaterdag 7 april wekelijks te zien op NPO 2.

Door: ANP