Normal_rss_entry-130790

De politie tast nog steeds in het duister over wie de ouders zijn van de pasgeboren baby die zaterdag dood op een balkon in Schiedam is gevonden. Ook kon een woordvoerder nog niet zeggen of het om een jongen of een meisje gaat en hoe lang de baby op het balkon heeft gelegen. Het onderzoek is nog in volle gang.

Bewoners van een flatwoning aan de Stationsstraat vonden zaterdagmiddag de stoffelijke resten van de baby op hun balkon. Daarna waarschuwden ze de politie. Het is onduidelijk hoe en wanneer de baby is overleden. Ook is nog onbekend hoe het lichaampje op het balkon terechtkwam.

De politie herhaalt het dringende verzoek aan de ouders zich te melden. De politie maakt zich vooral zorgen om de moeder. Mogelijk heeft zij medische of psychische hulp nodig.

Na de vondst van de baby begonnen forensisch rechercheurs een uitvoerig onderzoek in en rond het balkon. Ze spraken met omwonenden en maakten een 3D-scan van het balkon. De bewoners die het kindje hebben gevonden, zijn als getuigen op het politiebureau gehoord. Ook is voor het onderzoek uit voorzorg de inhoud van een vuilniscontainer veiliggesteld.

Door: ANP