Normal_kindermisbruik__kinderporno__kind__baby__handen__moeder__ouders__geboorte

Ouders die hun ongeboren of pasgeboren baby zijn verloren, kunnen in Geboortehuis Leiden een memorybox krijgen. Hiermee kunnen zij tastbare herinneringen van hun kind vastleggen, zoals afdrukken van de voetjes. De eerste boxen zijn gisteren door het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) overhandigd aan het geboortehuis. Dit meldt LUMC.

Het uitreiken van de memorybox is mogelijk gemaakt door Stichting Phéron. Sharon Gajadin, oprichtster en moeder van Phéron, maakte zelf het verlies van haar kind mee en stelt dat goede nazorg heel belangrijk is. “In de korte periode van verlies en afscheid moeten nemen van je baby, ervaren ouders een storm aan emoties.” Zelf miste Gajadin de begeleiding om een aantal tastbare herinneringen vast te leggen van Phéron. Daarom biedt de stichting nu ieder jaar zo’n 150 memoryboxen aan het LUMC en Geboortehuis Leiden aan.

In de box zitten een aantal opties om herinneringen vast te leggen. Zo kunnen de afdrukken van handen en voeten worden vastgelegd op zowel papier als in zachte klei. Ook is er een doorzichtig buisje waar bijvoorbeeld een pluk haar in bewaard kan worden. Bovendien is er een fotolijstje en een waxinelichthouder in de box gedaan, zodat ouders een kaarsje kunnen branden voor hun overleden baby.

Door: Redactie Nationale Zorggids