Normal_polikliniek_zwangeren

Haaglanden Medisch Centrum Westeinde heeft een uniek spreekuur voor angstige zwangere vrouwen. Vrouwen die eerder een traumatische bevalling hebben gehad kunnen er terecht, net als vrouwen die vervelende seksuele ervaringen hebben. Dat meldt Haaglanden MC. 

Het doel van het spreekuur is het wegnemen van angsten, desnoods met de therapievorm EMDR. De kliniek is niet nieuw, maar heeft de afgelopen jaren wel diverse ontwikkelingen doorgemaakt. Zo kwam het HMC in 2016 met een speciale verloskundearts, een destijds nieuwe functie waar elders in het land verloskundigen voor werden ingezet.

“Maar omdat de zwangeren die hier komen vaak complexe medische zorg nodig hebben, vinden we het belangrijk dat ze gezien worden door een gespecialiseerde arts”, legt gynaecoloog Frédérique van Dunné uit.

Ook heeft de polikliniek Verloskunde van het HMC een verpleegkundige in dienst wiens taak het is om bij vrouwen eventuele financiële of sociale problemen te herkennen. Alle patiënten die een bezoek brengen aan de kliniek, gaan een gesprek aan met deze verpleegkundige. En als dat nodig is, verwijst zij door naar een ander zorgverlener of zorginstantie zodat ook problemen met schulden, huisvesting of psychische problemen worden opgelost. 

Door: Redactie Nationale Zorggids