Normal_ivf-_eicel-bevruchting-zwanger-embryo

Het Voortplantingscentrum van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft voor de vierde keer op rij een Freya Pluim ontvangen. De Pluim is een erkenning voor klinieken met goede fertiliteitszorg en wordt om het jaar toegekend door Freya, de patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek. Dat meldt LUMC. 

Om een Pluim te mogen ontvangen, moet een fertiliteitskliniek aan minstens 14 van 16 criteria voldoen die Freya heeft opgesteld. Deze criteria zoals informatievoorziening, faciliteiten en samenstelling van het behandelteam, zijn opgesteld na nauw overleg tussen patiënten en betrokken beroepsgroepen als gynaecologen en embryologen.

Bij het Voortplantingscentrum van het LUMC zijn ze ontzettend trots op de Freya Pluim, vertelt klinisch embryoloog en IVF-coördinator Lucette van der Westerlaken: “Dankzij de toewijding van ons team behalen we jaar na jaar uitstekende behandelresultaten. Door te kiezen voor een persoonlijke benadering en een behandeling op maat, stellen we de patiënt centraal. Maar ook alles daaromheen moet kloppen. Zo bieden we de mogelijkheid voor psychosociale behandeling en, niet onbelangrijk, hebben we geen wachtlijsten waardoor je direct bij ons terecht kunt.”

Andere klinieken of centra die een Freya Pluim hebben ontvangen zijn de klinieken van onder meer het AMC, Erasmus MC, Elizabeth TweeSteden Ziekenhuis, Haga Ziekenhuis, Maastricht UMC+, Meander MC, VUmc, UMCG, UMC Utrecht en het Medisch Centrum Leeuwarden. Een volledig overzicht van de monitor fertiliteitszorg is hier te vinden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids