Normal_bevalling

Treant Zorggroep wil vanaf komend najaar de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde in Hoogeveen en Stadskanaal sluiten. Het is de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) echter onvoldoende duidelijk wat de gevolgen hiervan zijn voor de zwangere vrouw en hun kindje én voor de medewerkers. De raad van bestuur van Treant zou er goed aan doen om een betere onderbouwing op te stellen. Dit meldt Skipr. 

In de hernieuwde onderbouwing moet staan wat de gevolgen zijn bij concentratie van de zorg in Emmen, maar ook wat er gebeurt als Hoogeveen bijvoorbeeld wél openblijft. De inspectie is daarbij ook benieuwd wat de invloed is van ketenpartners en andere betrokken partijen op de concentratie van verloskunde en kindergeneeskunde. Want de meeste partijen voelen zich vooralsnog buitengesloten.

De sluiting van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde in Hoogeveen en Stadskanaal is nog niet definitief. De ondernemingsraad, raad van toezicht en de cliëntenraad moeten nog laten weten of ze ermee instemmen. In de zomer beslist de raad van bestuur of de afdelingen echt dicht gaan of niet. 

Door: Redactie Nationale Zorggids