Normal_knuffel__kind__troost

Een rechter heeft besloten dat de moeder van de overleden baby die twee jaar geleden bij de Sloterplas in Amsterdam-West is achtergelaten, niet in hechtenis hoeft te blijven. De vrouw werd na twee jaar achterhaald met hulp van de vader, die al eerder in het onderzoek werd opgespoord. Toch is in twee jaar tijd niet duidelijk geworden of de vrouw haar baby levend ter wereld heeft gebracht en of zij schuld heeft aan het overlijden. Dit meldt Telegraaf.

Het jongetje was slechts enkele dagen oud toen een voorbijganger het lijkje in een tas aantrof bij de Sloterplas op 8 juni 2016. Op dat moment was niet duidelijk wie de ouders waren en hoe het kind is omgekomen. Nog altijd wordt onderzocht wat er precies is gebeurd met de baby. Uit een tussentijds sectierapport blijkt echter dat het niet duidelijk is of de jongen levend ter wereld is gekomen en hoe het is gestorven. Daarom mag de moeder naar huis gaan, in afwachting van mogelijke stappen van het Openbaar Ministerie (OM).

Verwantschapsonderzoek

Eind mei van dit jaar werd de vader van het jongetje achterhaald met de inzet van een dna-verwantschapsonderzoek. De nu 30-jarige man heeft de politie geholpen met het vinden van de moeder. Hoewel hij geen contact meer had met de vrouw, heeft hij de politie kunnen helpen met het identificeren van de moeder. Zij werd op 13 juni van dit jaar aangehouden.

Het OM moet nu beslissen welke stappen genomen zullen worden tegen de moeder. Er moet bijvoorbeeld bepaald worden of het OM akkoord gaat met het feit dat de vrouw niet langer in hechtenis zit. Ook wordt gekeken naar de vervolging van de vrouw en hoe de tenlastelegging zal luiden. Hoewel de doodsoorzaak van het kind nog niet duidelijk is, wordt de moeder wel verdacht van het verbergen van het lichaam van haar overleden zoon.

Door: Redactie Nationale Zorggids