Normal_spermacellen_eicel

De kwaliteit van sperma verbetert als een man dagelijks twee handjes noten per dag eet, zo melden Spaanse onderzoekers die het effect van noten op de hoeveelheid zaad onder 119 mannen testten. Dat meldt NU.nl. 

Om een duidelijk beeld te krijgen van het effect van de noten op sperma, deelden de onderzoekers de deelnemers op in twee groepen: een groep mannen die hun normale eetpatroon aanhield en een groep mannen die 60 gram noten per dag extra at.

Na veertien weten bleek dat de mannen die dagelijks noten aten, 14 procent meer spermacellen hadden en bovendien waren de zaadcellen ook nog eens 6 procent beweeglijker en 4 procent sneller.  Significante cijfers, zegt onderzoeker Nicholas Macklon. Toch moet er ook rekening gehouden worden met andere factoren die van invloed kunnen zijn op de spermakwaliteit. Dus uiteindelijk is een notenrijk dieet niet van al te grote invloed, aldus de onderzoekers. Wel zegt Macklon dat de kans dat noten een positieve bijdrage leveren aan de vruchtbaarheid van de man groot is. 

Door: Redactie Nationale Zorggids