Normal_ivf-_eicel-bevruchting-zwanger-embryo

Nu er ook in de regio Twente een IVF-ISCI laboratorium is geopend, kunnen wensouders daar terecht voor een complete IVF-behandeling. Het lab in de fertiliteitskliniek Twente is sinds 1 juni open en de eerste behandelingen zijn inmiddels gestart. Dat meldt Medisch Spectrum Twente (MST). 

Al in 2016 besloot het toenmalige ministerie van Volksgezondheid tot een uitbreiding van dertien naar zestien IVF-klinieken in Nederland. De vergunning voor een IVF-ISCI lab in Hengelo werd gehonoreerd, waarmee in het oostelijk deel van Nederland nu ook de volledige behandeling kan worden aangeboden.

Toekomstige ouders kunnen er terecht voor een IVF- of ISCI-behandeling. Het lab is voorzien van de meest geavanceerde apparatuur, zoals een embryoscoop. Iedere patiënt krijgt behandeling op maat.

De fertiliteitskliniek, een initiatief van MST en Ziekenhuisgroep Twente, is al sinds 2012 in gebruik en is een bundeling van kennis en expertise op één plek, speciaal voor vruchtbaarheidsproblemen. De onderzoeks- en behandelmogelijkheden worden steeds verder uitgebreid. Zo is er in samenwerking met een Duitse spermabank donorzaak goed beschikbaar gemaakt. Er zijn geen wachtlijsten en inseminatie vindt plaats in Hengelo.

In de kliniek werken gynaecologen uit ziekenhuis MST en ZGT, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers. Met de toevoeging van het laboratorium is ook het fertiliteitsteam uitgebreid met analisten en een klinisch embryoloog. 

Door: Redactie Nationale Zorggids