Normal_prematuur

De Europese Commissie heeft de Eindhovense startup Bambi Medical een subsidie van 2,4 miljoen euro gegeven. Het bedrijf heeft een draadloos systeem ontwikkeld dat prematuur geboren baby’s kan monitoren. Met het geld van de Europese Commissie kan Bambi Medical beginnen met klinische studies, waarna het product de markt op kan. Dat melden Zorgvisie en het Eindhovens Dagblad.

Bambi Medical bestaat sinds twee jaar. Het is een medisch technologisch bedrijf dat het draadloze systeem de 'Bambi Belt’ heeft ontwikkeld voor te vroeg geboren kindjes. Een borstband met sensoren meet onder meer de ademhaling, hartslag en temperatuur van het kindje. De ‘Bambi Belt’ moet zorgen voor minder pijn en stress bij de baby.

Naast dat Bambi Medical eerder dit jaar kapitaal aantrok van een aantal vermogende particulieren, heeft het nu ook 2,4 miljoen euro ontvangen van de Europese Commissie waarmee het van start kan gaan met klinische studies en voorbereidingen voor de marktintroductie.

Hoewel het product nog niet op de markt is, heeft Bambi Medical met zeker twintig ziekenhuizen een intentieverklaring ondertekend. De intentie is om samen met deze ziekenhuizen de klinische studies uit te voeren. Ook willen de ziekenhuizen het systeem kopen zodra deze op de markt verschijnt. Naar verwachting gaat het Eindhovense bedrijf dit najaar al van start met de klinische studies, waaronder in het Máxima Medisch Centrum. 

Door: Redactie Nationale Zorggids