Normal_zwanger__baby__buik__schoentjes__roze

Naviva Kraamzorg heeft aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gevraagd om toestemming te verlenen voor de overname van Careyn Kraamzorg en Geboortezorg Origine. Careyn stoot de kraamzorgafdeling af nu het zich volledig richt op zorg voor ouderen en kwetsbaren. Dit meldt Skipr.

De overname moet door ACM goedgekeurd worden om er voor te zorgen dat Naviva geen monopoliepositie krijgt op de markt. Naviva wil Careyn Kraamzorg en Geboortezorg Origine overnemen om zo de eigen positie te verbeteren. “Het verder verbeteren en vernieuwen van de kwaliteit van de kraamzorg vereist een zekere schaalgrootte”, aldus Ginel van Weering, bestuurder van Naviva. “De krachtenbundeling met Careyn Kraamzorg stelt ons in staat om nog meer te investeren in innovatie en de deskundigheid van onze medewerkers.”

Personeelsbestand groeit

Dat aantal medewerkers groeit flink door de overname. Naviva neemt alle 430 kraamzorgmedewerkers over, waardoor het totale personeelsbestand groeit naar 1.500. In totaal bieden zij zorg aan zo’n 22.000 cliënten. De naam van Careyn Kraamzorg veranderd in Naviva Kraamzorg. De naam van Geboortezorg Origine blijft ongewijzigd door de mogelijke overname.

Door: Redactie Nationale Zorggids