Normal_baby_meisje

Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) opent eind september een compleet vernieuwd Moeder & Kindcentrum in Goes. Het centrum heeft heeft een nieuwe kraamafdeling, verlosafdeling en kinderafdeling en levert zorgt aan zwangere vrouwen, pasgeboren baby’s en kinderen tot 18 jaar. Moeder, partner en kind kunnen tijdens hun verblijf bij elkaar blijven en op de kraamafdeling is er ook plek voor de partner om te overnachten. Dat melden ADRZ en PZC. 

“Een groot verschil met nu is de komst van meer eenpersoonskamers (met eigen sanitair), op zowel de kraam- en kinderafdeling. De zes verloskamers worden huiselijk dan nu. In vier ervan komt een bad (waarin niet kan worden bevallen) en er staat een koelkast”, legde projectleider Michael Richard uit aan PZC. Het Moeder & Kindcentrum wordt voorzien van een speelkamer, een recreatieruimte en vier couveusesuites voor prematuur geboren baby’s en hun moeders.

De eerste voorlichtingsavonden zijn gepland op 17 en 18 september. Wie meer dan dertig weken zwanger is en alvast een kijkje wil komen nemen is op die data om 19.00 en 20.000 uur welkom in Goes. Aanmelden kan telefonisch via 0113 234 311. 

Door: Redactie Nationale Zorggids