Normal_bevalling

Nu de deuren van de kraamafdelingen in Hoogeveen en Stadskanaal sluiten, moeten jaarlijks zo’n 1.300 zwangere vrouwen uitwijken naar Emmen om daar te bevallen. Vorige week kregen medewerkers van Refaja en Bethesda te horen dat hun afdelingen binnenkort dichtgaan wegens een aanhoudend tekort aan kinderartsen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

“Patiënten uit de regio Stadskanaal en Hoogeveen kunnen straks bevallen in Emmen. Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen is bereid en in staat waar nodig bevallingen over te nemen. Ook met de ziekenhuizen in Hardenberg, Scheemda en Zwolle hebben we goede afspraken gemaakt over het eventueel overnemen van zorg”, zegt bestuursvoorzitter Carla van de Wiel van Treant Zorggroep, waar de ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal onderdeel van zijn.

Kinderen die spoedzorg nodig hebben, kunnen vanaf medio september ook niet meer in Hoogeveen of Stadskanaal terecht. De honderden kinderen per jaar die deze zorg nodig hebben moeten ook naar Emmen of Assen.

Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Menzis willen dat de toekomstige ziekenhuiszorg in Drenthe en Zuidoost-Groningen wordt vastgelegd in een breed zorgplan. In regie-onderhandelingen, waar naast de verzekeraars, ook de ziekenhuizen en gemeentebesturen aan tafel zitten, moet dit zorgplan van de grond komen. In de regiegroep zitten de ziekenhuizen van Treant Zorggroep, het Ommelander Ziekenhuis en het Wilhelminaziekenhuis. 

Door: Redactie Nationale Zorggids