Normal_naviva3

Sinds 1 oktober 2018 is Careyn Kraamzorg in handen van Naviva Kraamzorg. Op die datum is de naam van Careyn Kraamzorg direct veranderd in Naviva. Alle cliënten en ruim vierhonderd medewerkers gaan mee in de overname. Geboortecentrum Origine uit Breda maakt ook deel uit van de overname, maar blijft onder haar vertrouwde naam actief. Dit meldt Naviva. 

Schaalgrootte is nodig

Ginel van Weering, bestuurder van Naviva, is tevreden over de overname: "Naviva biedt cliënten en medewerkers van Careyn Kraamzorg in de eerste plaats continuïteit. Wij verstevigen met de overname onze basis. Schaalgrootte is nodig om te blijven investeren in de kwaliteit van onze medewerkers en onze dienstverlening. Wij zijn koploper in de kraamzorg en willen dat graag blijven. De overname helpt ons die ambitie te realiseren."

‘Positieve energie’

Ook Careyn is blij met deze overname, stelt Marijke Helderman, directeur kraamzorg van Careyn Kraamzorg. "Naviva heeft kraamzorg tot haar kerntaak en staat voor kwaliteit. We merken dat aan alles in de voorbereiding op de overname. Dat geeft veel positieve energie. We hebben enorm veel zin om van de overname een groot succes te maken."

Marktleider

Na de overname is Naviva Kraamzorg marktleider. Met circa 1.500 medewerkers wordt jaarlijks aan 22.000 gezinnen kraamzorg geboden. Het werkgebied beslaat een groot deel van het westen, midden en oosten van Nederland. Naviva is sinds 2017 onderdeel van Zorg van de Zaak, een netwerk met bedrijven op het gebied van bedrijfszorg, leefstijl zorg en medische zorg. 

Door: Redactie Nationale Zorggids