Normal_baby_ouders_vader_moeder

Dat de proef met de zogenoemde blockchainbaby wordt gestopt, is niet waar volgens geestelijk vader van het idee Jeroen van Megchelen. Dat heeft hij laten weten tijdens de klantendag van Unit4 Healthcare vorige maand. Geruchten gingen dat de proef definitief zou stoppen, maar Van Megchelen stelt dat er volgend jaar een tweede pilot van start zal gaan. Dit meldt Skipr.

De term blockchain slaat op (deels digitale) samenwerking waardoor administratieve lasten verminderd worden. De systemen controleren elkaar en hierdoor is ingrijpen van hoger af vaak niet nodig. In de geboortezorg werd dit jaar een proef gestart in samenwerking met coöperatie VGZ en ZiN, drie kraamzorgaanbieders en dertig gezinnen. De reacties daarop waren positief.

Aan het begin van 2019 zal een tweede pilot gestart worden. Daarvoor worden volgens Van Megchelen nu de contracten al klaargemaakt. In de tweede pilot worden de processen van registratie, uitbetaling en declaratie beter verzorgd. Het zou volgens de initiatiefnemer de voordelen van blockchain moeten benadrukken.

Door: Redactie Nationale Zorggids