Normal_onderzoek_wetenschap_lab

Het is Chinese onderzoekers gelukt om twee vrouwelijke muizen samen een biologisch nestje te laten krijgen. Hiervoor zijn enkel onontwikkelde eicellen van één van de moeders gebruikt. Het experiment mislukte bij de mannetjes: de baby’s die werden geboren kwamen binnen twee dagen te overlijden. Toch is deze nieuwe ontwikkeling is positief nieuws voor homoseksuele en lesbische stellen die een biologisch eigen kind willen. “Het kan best zijn dat we over twintig jaar op een heel andere manier kijken naar de reproductie van de mens”, zegt Susana Chuva de Sousa Lopes van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Dit meldt de Volkskrant. 

Genetische manipulatie van embryo’s is nog niet toegestaan met menselijk embyo’s. Het kan dus nog jaren duren voordat geëxperimenteerd kan worden met menselijke eicellen. Bovendien is het binnen het Chinese onderzoek nog maar de vraag hoe gezond de baby’s echt zijn. Hoewel ze lichamelijk op orde lijken, kunnen er geestelijke problemen spelen.

Professor Chuva de Sousa Lopes zou graag zien dat de Chinese methode verder onderzocht wordt. Zij ziet veel mogelijkheden voor doorontwikkeling en toepassing op de mens. 

Door: Redactie Nationale Zorggids