Normal_baby_voetjes

De achttienjarige moeder die eind augustus compleet onverwachts beviel van een zoon, zit nog steeds vast in Egypte. Omdat ze niet weet wie de vader van haar kindje is, maar ze het land niet uit met haar pasgeboren zoon. Moeder, grootmoeder en kind bevinden zich in een bureaucratische molen. Dit meldt RTL Nieuws. 

“We hadden verklaringen nodig van drie dokters. Eén over het gebit van Yassin, één van zijn botten en één van zijn geslacht. Maar in het ziekenhuis kregen we te horen dat we de 25ste terug moesten komen. Ik dacht dat ik gek werd”, aldus oma Sylvia. Afgelopen zaterdag hadden ze wederom een afspraak in het ziekenhuis. Nu is het afwachten of hierna alle papieren op orde zijn, zodat het drietal naar Nederland kan vliegen.

In Egypte kan een ongehuwde moeder geen kind registeren zonder de gegevens van de vader. En omdat de jonge vrouw niet weet wie de vader van haar kindje is, verkeert zij sinds ruim een maand in onzekerheid. Zolang het kindje geen geboorteakte en geen visum heeft, kan er niet gereisd worden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids