Normal_baby_kraamzorg_weegschaal_gewicht_geboortegewicht

Sinds vorige week kunnen aanstaande ouders gebruikmaken van het Van Dale Voornamenboek. Dit boek legt de betekenis van namen uit. Handig voor ouders die er nog niet helemaal uit zijn en graag willen weten wat een naam nu echt betekent. Dit meldt RTL Nieuws. 

“Je wilt je kind natuurlijk geen naam geven die een betekenis heeft waar je niets bij voelt. Al weet je nooit of de naam overeenkomt met het karakter dat je kind krijgt”, zegt Heidi Aalbrecht die de betekenis van de meest voorkomende namen in Nederland onderzocht. Naast Nederlandse namen staan ook populaire Arabische, Amerikaanse, Chinese en Afrikaanse namen in het boek.

Overigens blijken lager opgeleiden mensen vaker te kiezen voor een Spaanse over Amerikaanse naam dan hoger opgeleiden en kiezen hoogopgeleiden op hun beurt vaker voor een traditionele Nederlandse naam of Franse naam.

Wie het Van Dale Voornamenboek wil kan het fysieke exemplaar kopen om te achterhalen wat Noah (rust of troost), of Emma (groots, verheven, allesomvattend) betekent. Het boek is ook bedoeld voor iedereen die simpelweg geïnteresseerd is in de betekenis van namen of mensen die willen weten wat de omschrijving van hun naam is.

Door: Redactie Nationale Zorggids