Logo_veiligheidswaarschuwing_houten_trein

Bart Smit, Intertoys en Marskramer hebben een veiligheidswaarschuwing geplaatst voor een houten speelgoedtrein die is verkocht in de drie winkels. Mogelijk kunnen kleine onderdelen en/of houtstukjes loskomen wat tot verstikkingsgevaar kan leiden. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Het gaat om een houten trein van 45 cm lang met artikelnummer 1479794 (staat op de verpakking en aan de onderkant van het houten treinstel met de rode wielen). Het EAN-nummer is 8714205116931 van leverancier Ningbo Able Import & Export Co. Ltd.

Alle partijen worden teruggeroepen

Bij controle van de laatste partij van dit product blijkt dat er mogelijk kleine stukjes en/of houtsplinters af kunnen komen. Dit is potentieel gevaarlijk voor kleine kinderen, omdat zij deze stukjes in de mond kunnen nemen en hierdoor het risico op verslikken of verstikken ontstaat. Omdat de drie winkels de eerdere partijen niet meer kunnen controleren, en veiligheid boven alles gaat, is besloten alle partijen terug te roepen.

Dit product is verkocht van augustus 2017 tot en met september 2018. Ouders worden verzocht dit product niet meer te gebruiken en de houten trein te brengen bij een filiaal van de winkel van aankoop. Hier krijg je het aankoopbedrag terug.

Door: Redactie Nationale Zorggids