Normal_zwanger__zwangerschap

Diabetesvereniging Nederland heeft een nieuwe editie van het magazine Jong met diabetes gelanceerd. Tijdschrift Baby? is bedoeld voor jongeren met diabetes, die vragen hebben over zwangerschap, erfelijkheid en praktische tips. Het komt in navolging van De naakte waarheid en Alcohol en drugs. Dit meldt Diabetesvereniging Nederland.

Met de tijdschriften wil de vereniging tieners informeren over thema’s die onder jongeren spelen. Daarbij wordt extra aandacht besteed aan de invloed van diabetes hierop. Informatie die jongeren bijvoorbeeld via school krijgen over seksualiteit en gezondheid zijn vaak niet specifiek genoeg voor hun situatie.

Persoonlijke verhalen

In het tijdschrift over zwangerschap gaat het bijvoorbeeld over invloed van diabetes bij mannen op hun kind, waarom je eerst met de internist moet overleggen voordat je zwanger ‘mag’ worden en worden er ervaringen gedeeld. In het tijdschrift is daarom aandacht voor persoonlijke verhalen van andere mensen met diabetes en de keuzes die zij hebben gemaakt. Ook specialisten komen in het tijdschrift aan de beurt om handige tips te geven.

Het tijdschrift Baby? is te bestellen voor zowel leden als niet-leden. Leden ontvangen het magazine automatisch, andere geïnteresseerden kunnen deze via de website www.voluitlevenmetdiabetes.nl bestellen.

Door: Redactie Nationale Zorggids