Normal_ivf-_eicel-bevruchting-zwanger-embryo

Minister Ingrid van Engelshoven van Cultuur heeft op Facebook kritisch gereageerd op hoofredactioneel commentaar van het Reformatorisch Dagblad over de twee klinieken die vanaf 2019 starten met draagmoederschap voor homoparen. In het commentaar uit het dagblad ook kritiek op Van Engelshoven omdat zij zich openbaar en positief uitlaat over ‘regenbooggezinnen’. Dit meldt de Telegraaf. 

In het commentaar is te lezen dat het dagblad tegen draagmoederschap voor homoparen is. “Allerlei alternatieve samenlevingsvormen, buitenhuwelijkse relaties en kinderen, echtscheidingen, latrelaties en paren van gelijk geslacht doen ernstig inbreuk op de vorm die God zo zegenrijk heeft ingesteld: een huwelijk als hechte band tussen één man en één vrouw”, aldus het Reformatorisch Dagblad.

Van Engelshoven laat op Facebook weten verbaasd te zijn over de gedateerde reactie. “Het was echt een editie van november 2018”, schrijft ze. Volgens haar maakt al het andere - naast het huwelijk tussen man en vrouw - Nederland juist zo mooi. Het commentaar van het Reformatorisch Dagblad doet haar sterk denken aan The Handmaid’s Tale, een populaire serie waarin een totalitaire samenleving te zien is die wordt bestierd door een fundamentalistisch regime. 

Door: Redactie Nationale Zorggids