Normal_foto-belangrijke-veiligheidswaarschuwing-magneet-cijfers-en-letters-wibra

Wibra heeft een veiligheidswaarschuwing geplaatst voor Magneet cijfers en letters met artikelnummer 2512.0113. Deze zijn verkocht tussen 27 oktober 2018 en 8 november 2018 in alle filialen van Wibra. De magneten voldoen niet aan de veiligheidseisen. Bij onderzoek blijken de magneten los te kunnen laten. Dit kan leiden tot verstikking bij kinderen die het in de mond nemen. Dit meldt Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Wibra adviseert dringend om de magneten direct buiten bereik van kleine kinderen te houden en de magneet cijfers en/of letters terug te brengen naar de winkel waar deze gekocht zijn. Bij controle heeft Wibra geconstateerd dat de magneet cijfers en letters niet voldoen aan de veiligheidseisen en dat de onderdelen los kunnen laten. Wanneer baby’s en kinderen deze losse delen in hun mond stoppen, kan dit mogelijk leiden tot verstikking.

Wie in het bezit is van deze magneet cijfers en/of letters, wordt dringend verzocht om deze direct buiten bereik van kleine kinderen te houden. De magneet cijfers en/of letters kunnen teruggebracht naar de winkel waar deze gekocht zijn. Het volledige aankoopbedrag zal worden teruggegeven.

Door: Redactie Nationale Zorggids