Normal_ambulance_3

In Den Haag is een baby gewond geraakt toen vuurwerk per ongeluk in de kinderwagen belandde. Een omgevallen pot siervuurwerk vloog horizontaal door de straat, waar de nietsvermoedende ouders met hun baby liepen. Het voorval speelde zich af rond 18.00 uur ’s avonds, toen het nog niet toegestaan was om vuurwerk af te steken. Dit meldt Algemeen Dagblad.

De baby liep daarbij verwondingen aan het hoofd op en het jasje was verschroeid door het vuurwerk. De ouders werden opgevangen door een buurtbewoner in haar winkel. “Ik heb ze bij ons naar binnen begeleid, een handdoek gegeven en op hun gemak gesteld. Het was erg heftig voor ze.” Een ambulance werd ingeschakeld om de baby en de ouders naar het ziekenhuis te brengen.

Daders zijn onbekend

Het is niet duidelijk hoe het met het kind gaat. Ook de daders zijn niet bekend. Zij zijn weggerend na het voorval. De kinderwagen van het stel staat nog in de winkel van de buurtbewoner. Zij wil deze graag aan de ouders teruggeven. “En ik ben natuurlijk benieuwd of het nu goed met hen gaat.”

Door: Redactie Nationale Zorggids