Normal_logo_logo_kruidvat

Kruidvat heeft het online zwaar te verduren nu zijn huismerk luiers heeft aangepast. Veel nieuwe moeders klagen over het slechte absorptievermogen van de luiers. Ze zijn een stuk dunner en door de vulling wordt de plas niet goed verdeeld, zegt één van de moeders op Facebook. Dit meldt RTL Nieuws. 

“Altijd Kruidvat gehad, maar nu moet ik ze niet meer. Kleine na 1 uur al helemaal doorwerkt en poepluiers, nou die houdt ‘ie helemaal niet”, laat een andere moeder weten op de Facebookpagina van Kruidvat. De luiers waren voorheen 38 gram en zijn nu 8 gram lichter gemaakt.

Volgens een woordvoerder van de drogisterij zijn de luiers aangepast na uitgebreide testen in het laboratoria én na een onderzoek met een groep gebruikers. Door de luiers dunner te maken, zijn ze comfortabeler, zegt woordvoerder José Mes. De kanalen waar moeders over spreken zouden de urine juist beter moeten verdelen, in plaats van slechter.

Mes denkt dat de problemen niet alleen door de nieuwe luier komen, maar dat het mogelijk misgaat bij het kopen van de verkeerde maat of het vastmaken van de luier. Wie klachten heeft, kan zich via de servicepagina melden.

Door: Redactie Nationale Zorggids