Normal_ruimte

Als het aan het Nederlandse bedrijf SpaceLife Origin ligt, vindt in 2024 de eerste bevalling in de ruimte plaats. Hiervoor heeft de organisatie drie projecten in het leven geroepen: Mission Ark, Mission Lotus en Mission Cradle. Dit meldt Metro. 

Onderdeel van Mission Ark is het plaatsen van spermacellen en eicellen in een satelliet van SpaceLife Origin die hier speciaal voor wordt ingericht. Dat moet al in 2020 plaatsvinden. Mission Lotus heeft als doel om in 2021 eicellen te bevruchten met spermacellen. En als dit allemaal lukt, moet binnen project Mission Cradle in 2024 de eerste geboorte in de ruimte plaatsvinden.

“We zien dit als onze verantwoordelijkheid. Het gaat niet zo goed met de aarde. Zo verschijnt de laatste tijd bijvoorbeeld het ene na het andere rapport dat aangeeft dat we te weinig doen om klimaatverandering af te remmen. Het kan zomaar betekenen dat het op relatief korte termijn heel uitdagend wordt op hier op aarde te leven”, zegt Chief Innovation Officer Egbert Edelbroek. 

Door: Redactie Nationale Zorggids