Normal_vrouwe_justitia

De 48-jarige Andreas W. uit Meppel is door de rechtbank veroordeeld voor het seksueel misbruiken van zijn twee dochters vanaf het moment dat zij waren geboren. De man kreeg drie jaar celstraf, waarvan één voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie eiste vier jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, maar de rechter heeft meegewogen dat de man zelf naar de hulpverlening stapte en zijn daden bekende. Dit meldt NU.nl.

Toen zijn oudste dochter tien was in 2014, kreeg zij op school seksuele voorlichting. Na die les vertelde zij haar moeder dat ze al jarenlang door haar vader werd misbruikt. Haar zusje, die drie jaar jonger is, vertelde hetzelfde. Dit was reden voor de moeder om aangifte te doen tegen de man. Andres W. weigerde een verklaring te geven en de zaak kwam stil te liggen door gebrek aan bewijs. Pas in 2017 stapte de vader alsnog naar de politie om het misbruik te bekennen.

Verklaring geweigerd

Uit onderzoek is gebleken dat de man pedofiel is en dat hij daarvoor zijn therapie moet voortzetten. Hij heeft een contactverbod opgelegd gekregen en moet zijn dochters 15.000 euro aan smartengeld betalen. Het Openbaar Ministerie bestudeert de uitspraak van de rechter en onderzoekt of er grond is voor hoger beroep. Uit angst voor het terug kunnen leiden naar de slachtoffers is, het vonnis niet openbaar gemaakt. Wel is duidelijk dat de man op enkele gronden is vrijgesproken.

Door: Redactie Nationale Zorggids