Normal_duurzaam__klimaat__groen

Steeds meer vrouwen willen geen kinderen omdat ze vrezen voor een klimaatcrisis. Kinderen moeten gegarandeerd zijn van een goede toekomst en met de huidige klimaatveranderingen kan dat volgens hen niet. Nederlandse kunstenares TINKEBELL heeft zich om die reden laten steriliseren. Dit meldt Nieuwsuur. 

“Het is in het verleden vaker voorgekomen dat mensen geen kinderen wilden krijgen, uit angst voor de toekomst. Ten tijde van de Koude Oorlog zag je bijvoorbeeld angst voor een naderende kernoorlog”, zegt Bart Verheggen, klimaatwetenschapper, tegen Nieuwsuur. Met de huidige klimaatverandering is het echter zo dat het probleem langzaamaan steeds groter wordt.

De klimaatwetenschapper begrijpt de angst van vrouwen die geen kinderen willen opvoeden in deze wereld. Een flink aantal van de veranderingen die het klimaat doormaakt, zijn niet meer terug te draaien. En dan zijn er nog de doelen die Nederland wil halen, maar niet eens dicht bij lijkt te komen. Maar, zegt Verheggen, als we samen echt iets willen bereiken – op korte termijn – dan moeten we inzetten op verduurzaming. 

Door: Nationale Zorggids