Normal_justitie__rechtbank

Een tijd lang was ze op vrije voeten, maar moeder Sylvia R. moet zich nu toch weer komen verantwoorden voor de dood van haar negen maande oude zoontje. Hij stierf in 2012, hoogstwaarschijnlijk door toedoen van moeder R. In een eerdere verklaring heeft zij al toegegeven haar zoontje het zuurstof te hebben ontnomen, maar werd niet vervolgd. Omdat zij plots een andere verklaring heeft afgegeven, is ze eind 2018 opnieuw gearresteerd. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

De vrouw zit sinds enkele maanden in de gevangenis, maar zit daar met name geestelijk in de rats. Ze kampt sinds jaren met psychische aandoeningen en heeft altijd gezegd dat ze nooit voornemens was om haar zoontje te doden. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt haar van moord of doodslag op haar zoontje. Hij zou zijn gewurgd.

Als het aan de advocaat van R. ligt, wacht ze het oordeel van de rechtbank buiten de gevangenis af. Maar daar was rechter het niet mee eens, aangezien de vrouw nog steeds verdachte is. Ze zit vast tot minstens 24 juli 2019. Dan volgt de inhoudelijke bespreking van de zaak.

Door: Nationale Zorggids