Normal_paul_blokhuis

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid moet haast maken met vaccinatiemaatregelen. Dit zeggen coalitiepartijen VVD en D66 in een reactie op zijn aankondiging dat hij een jaar lang onderzoek laat doen naar mogelijke maatregelen tegen ouders die hun kind niet willen laten inenten. Dit meldt de Telegraaf.

VVD-Kamerlid Hayke Veldman zegt weinig urgentie te voelen bij de bewindsman. En daar is D66’er Rens Raemakers het mee eens. “Het is goed dat dit kabinet iets tegen de lage vaccinatiegraad wil doen, maar het moet niet bij praat- en onderzoekscircussen blijven”, zegt Raemakers die een wet wil doorvoeren die het mogelijk maakt voor kinderdagverblijven om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren.

Het kabinet heeft het RIVM gevraagd om uit te zoeken op welk punt ingrijpen noodzakelijk is bij de dalende vaccinatiegraad. Ook laat het kabinet onderzoeken of verplichte vaccinatieconsults ouders motiveert om hun kinderen te laten inenten. Binnen datzelfde onderzoek worden tevens de effecten van negatieve financiële gevolgen bekeken. 

Door: Nationale Zorggids