Normal_genderneutraal__wc__toilet

De hoogzwangere Michelle van Daalhoff moest tijdens het afnemen van een examen op de Tilburg University naar de wc, maar dit werd haar geweigerd. De vrouw zegt dat ze vorige week het examen voor de premaster Jeugdliteratuur deed toen de baby op haar blaas ging drukken. Ze is 35 weken zwanger van haar eerste kind en probeerde de surveillante uit te leggen dat ze zeer hoge nood had. Echter stellen de universiteit en de surveillante dat in de regels staat dat in het laatste half uur van het examen geen toiletbezoeken meer zijn toegestaan. Van Daalhoff doet haar beklag in het Brabants Dagblad.

Ze heeft er al twee uur van het examen op zitten, wanneer de baby opeens op haar blaas drukt. Ze weet dat ze weinig tijd heeft om het toilet op te zoeken en maakt contact met de surveillante. Dat deze zo streng de regels volgt, heeft ze nog niet eerder meegemaakt. Er waren twee surveillanten aanwezig, waardoor het mogelijk had kunnen zijn om haar even naar het toilet te begeleiden. Tijdens een ander examen zat de aanstaande moeder nog in het begin van haar zwangerschap, en moest ze regelmatig wat eten om niet misselijk te worden. Ook al is eten streng verboden tijdens examens, werd dit haar toen wel toegestaan.

Zes weken afhandeling

Michelle van Daalhoff heeft een klacht ingediend bij Tilburg University. Ze vond het voorval behoorlijk gênant, was bang zich voor schut te zetten en barstte tijdens het examen in huilen uit. De universiteit houdt echter vol dat het zich aan de regels houdt. De vrouw moet nu zes weken wachten op de reactie op haar klacht. “Dan is de baby allang geboren, joh”, zegt ze daarop. Wanneer de krant vraagt of de universiteit geen uitzondering had kunnen maken, laat de woordvoerder weten daar nu nog niet op in te gaan.

Door: Nationale Zorggids