Normal_vaccineren_inenten_baby

Jeugdartsen op Urk hebben het druk. Vorige week is bij twee gezinnen op Urk mazelen vastgesteld. Maar inmiddels is er een ware uitbraak gaande: volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn kinderen op drie basisscholen besmet geraakt met de ziekte. Jeugdartsen lassen daarom sinds dinsdag iedere dag een extra spreekuur in waar ouders volop langskomen met hun kinderen om een vervroegd prikje te halen. Dit meldt RTL Nieuws. 

Omdat de vaccinatiegraad op Urk met 61 procent flink onder het landelijke gemiddelde ligt, is besloten om tijdens het spreekuur een vervroegd vaccinatiemoment aan te bieden. Urkse ouders van kinderen tussen de 6 en 12 maanden kunnen bij de consultatiebureaus langskomen voor een inenting tegen de zeer besmettelijke ziekte.

Ouders die dit willen, kunnen elke werkdag tussen 14.00 en 15.00 uur zonder afspraak terecht bij twee consultatiebureaus in de gemeente. Ook ouders uit Tollebeek worden geadviseerd om hun kind vervroegd te laten inenten. Dit kan bij het consultatiebureau in Emmeloord. Dinsdagmiddag kwamen binnen één uur 32 ouders langs voor een inenting. 

Kinderen onder de 14 maanden zijn nog te jong om zelf de vaccinatie te krijgen, maar kunnen mogelijk wel versneld worden gevaccineerd. Ook is het mogelijk dat zij antistoffen op een andere manier toegediend krijgen, om hen te beschermen tegen mazelen. 

Door: Nationale Zorggids