Normal_borstvoeding_baby

Vliegtuigmaatschappij KLM heeft onlangs aardig wat kritiek over zich heen gekregen toen het een bericht op Twitter plaatste over de voorschriften voor het geven van borstvoeding. Zo staat er dat moeders borstvoeding mogen geven, maar zij gevraagd kunnen worden om zichzelf en hun kind te bedekken als andere reizigers de ontblote borst aanstootgevend vinden. Veel Twitteraars reageerden ontzet op dit nieuws. Dit meldt Telegraaf.

Aanleiding voor het bericht van KLM was een recente klacht van een Amerikaanse die aan boord van een KLM-toestel borstvoeding gaf. De stewardess vroeg de vrouw herhaaldelijk zich te bedekken, ook al waren er helemaal geen klachten binnengekomen van andere passagiers. De moeder zegt dat alleen de stewardess moeite had met het geven van borstvoeding.

Deken om zich te bedekken

Andere vrouwen geven gehoor aan de oproep van de Amerikaanse en zeggen niet langer met KLM te vliegen zolang het zulke “vrouwonvriendelijke” regels hanteert. Ook over het feit dat de stewardess de moeder een deken aanbod om zichzelf mee te bedekken, leverde gevatte reacties op. Zo stelt een Twitteraar dat dit dekentje maar gegeven moet worden aan de mensen die borstvoeding aanstootgevend vinden. Dit zouden zij over hun hoofd kunnen trekken om de borstvoeding niet te hoeven zien.

Borstvoeding in het openbaar

Vrouwen hebben er nog altijd moeite mee om vrij en zonder oordeel borstvoeding te geven in het openbaar. Hoewel deze natuurlijke manier van het voeden van een baby in de huiselijke kring geaccepteerd is, wordt er in het openbaar nog regelmatig moeilijk over gedaan. Andere personen zeggen zich onprettig en opgelaten te voelen bij het zien van een vrouw die haar kind de borst geeft.

Door: Nationale Zorggids