Normal_geld__portemonnee__fraude

Als het aan het CDA ligt, komt er heel snel een onderzoek naar het interne handelen van de Belastingdienst bij het onterecht stoppen en terugvorderen van de kinderopvangtoeslag bij honderden gezinnen. Verantwoordelijke minister Snel van Financiën hoeft volgens CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt niet te rekenen op een rustig zomerreces. Achtergehouden informatie moet openbaar gemaakt worden om de problemen bij de Belastingdienst bloot te leggen. Dit meldt Telegraaf.

Onlangs maakten RTL Nieuws en Trouw al bekend dat er grote problemen zijn bij de Belastingdienst. Op een gegeven moment wisten de mensen daar dat het stopzetten en terugvorderen van de kinderopvangtoeslag bij veel ouders niet rechtmatig was, maar toch werd doorgegaan met het versturen van de brieven. Ouders konden zeer moeizaam hun gelijk aantonen, omdat de Belastingdienst moedwillig documenten heeft achtergehouden en het ouders zo extra moeilijk maakte.

Financiële problemen en echtscheidingen

Het maakt Kamerlid Omtzigt boos dat er wel een onderzoek is gestart naar de klokkenluider, maar niet naar de interne verantwoordelijken bij de Belastingdienst. “Als de Belastingdienst zich niet aan wetten houdt, is er een groot probleem in de rechtsstaat.” Tijdens het zomerreces van het kabinet gaat Omtzigt verder met zijn werkt om de waarheid boven water te krijgen. Minister Snel van Financiën kan het volgens hem niet rustig aan doen deze zomer. Alle oorspronkelijke documenten moeten getoond worden in de besluitvorming van probleem. Ook moeten ouders snel een voorschot krijgen op de compensatie die beloofd is. Ouders kwamen in de financiële problemen door het terugvorderen van grote bedragen. Dit leidde tot echtscheidingen en volgens meerdere media zelfs tot een zelfdoding.

Door: Nationale Zorggids