Normal_baby_kraamzorg_weegschaal_gewicht_geboortegewicht

Er komt binnenkort mogelijk een slimme luier op de markt: eentje die het ouders laat weten als hun kind een schone luier nodig heeft. De slimme luier is een idee van Verily (een zusteronderneming van Google) en Pampers en houdt het toiletschema van jonge kindjes bij. Dit meldt RTL Nieuws. 

In Amerika is al een wachtlijst voor geïnteresseerden in de zogenoemde Lumi-luier. Wanneer de luier verwacht wordt is nog niet bekend. Een Nederlandse verschijningsdatum is er ook niet.

Angstige ouder

Pedagogen maken zich enigszins zorgen over de slimmer luier. “Dit soort gegevens kunnen ongetwijfeld zeer nuttig zijn gedurende korte periodes. Maar er is die wisselwerking tussen gegevens en angst. Volledig acceptabele data kan toch voor een angstige ouder zorgen, die afwijkingen van betrouwbare normen reden tot bezorgdheid vindt”, zegt David Anderson, die een drukbezette telefoonlijn ziet voor kinderartsen.

Ook zou de Lumi-luier de zelfstandigheid van het jonge kind kunnen aantasten. Een kindje huilt als hij een natte luier heeft en dat is zijn manier van communiceren. Haal je die mogelijkheid weg, dan leert het kindje ook niet meer vragen om een schone luier. 

Door: Nationale Zorggids